Gyakran ismételt kérdések

1. Mi a HIGÉN+99?

Száz százalékban természetes, egyedileg kifejlesztett, korszerű elektromos eljárással készül, biokémiai folyamat mintájára. Hatóanyaga HOCL (hipoklórossav) az emberi szervezet számára nem idegen, mert az immunrendszer generálja fertőzésveszély esetén.

2. Hogyan fejti ki a hatását?
Egyszerűsítve: feloldja a mikroorganizmusok fehérje burkát és olyan környezetet teremt a sejtmag körül, amiben nem képes életben maradni és azonnal elpusztul.

3. Veszélyes a környezetre?
100%- ban elbomlik, a kezelt felületeken nem marad vissza veszélyes bomlástermék. Nem terheli a környezetet és a Vizi világot.

4. Hogyan kell használni?
Használata egyszerű, szórófejes flakonból kell feljuttatni a tisztítani és fertőtleníteni kívánt felületre úgy, hogy kezeletlen részek ne maradjanak. A száradás papírtörlővel meggyorsítható.

5. Felhasználáskor kell-e védőeszköz használata?
A rendeltetésszerű használatához nem kell védőfelszerelés (kesztyű, maszk, stb.)

6. Bőrrel való érintkezésnél okoz-e sérülést?
A véletlenszerű bőrrel való érintkezés egyáltalán nem veszélyes, egyes államok pl. USA, Anglia, Japán és több ország Ázsiában sebgyógyításra és bőrfertőtlenítésre is használja a hipoklórossavat. Az alábbi linken megtekinthető:
http://www.natrasanuk.com/
http://www.renasan.co.uk/

7. Milyen felületeken lehet használni?
A vízálló felületeken alkalmazható, nem színezi meg a műanyagot, a plexit, a fát, stb.

8. Milyen mikroorganizmusok ellen hatékony?
Minden ismert vírus és baktérium ellen hatékony. Elpusztítja a gombát és a penészgombát is. pl.: Kalici, HIV, Ebola, Zika, H1N1, Influenza, HPV … stb.

9. Mi igazolja a hatását?
A hatékonyságát Magyarország elsőszámú intézményeiben, az Országos Epidemiológiai Központban és a NÉBIH laborjaiban vizsgálták az engedélyezési eljárás során. Azóta több neves akkreditált laboratórium is igazolta fertőtlenítőképességét. Az élelmiszer elállítok és egyéb élelmiszerüzemek, ahol saját laborral rendelkeznek, ott napi szinten végeznek gyártásközi és takarítás utáni mikrobiológiai vizsgálatokat. Sikertelen felületkezelésről és nem megfelelően kivitelezett fertőtlenítésről nem számoltak be ez idáig egy esetben sem. Ez összegségében évente több száz mikrobiológiai vizsgálatot jelent. Az alábbi linken megtekinthető:
Referenciák

10. A HIGÉN+99 olyan termék, mint a hypo vagy más egyéb hagyományos klóralapú fertőtlenítő ?
A HIGÉN+99 nem hagyományos értelemben vett klóralapú fertőtlenítő! A klóralapú fertőtlenítőknek magas, 12 – 14 PH-ja van, agresszív tulajdonságuk mellett erősen korrodálnak és bomlásukkor mérgező, környezetre káros melléktermékek keletkeznek és általában 3 – 5 % aktív klórt tartalmaznak. Ezzel szemben a HIGÉN+99, PH semleges, nem korrozív és nem veszélyes a környezetre, a felhasználóra és a vízi világra, 100%-ban elbomlik, veszélyes bomlástermék nélkül. A klórtartalma igen alacsony 0,035 %, azaz az egy ezredrész felénél kevesebb!

11. Az egyes termékek között mi a különbség konyha, kisállat, stb.?
Az egyes termékek speciálisan a felhasználási területre lettek kifejlesztve. A hatóanyaguk megegyező, viszont a hatóanyag mennyisége és PH-ja fennálló biológiai terheléshez van méretezve.

12. Veszélyes-e a felhasználóra?
Rendeltetésszerű használat esetén veszélytelen a felhasználóra.

13. Lehet-e más termékkel együttesen használni, keverni?
Tilos más fertőtlenítővel vagy tisztítószerrel keverni! Ugyanis megváltozhat a termék PH értéke és ez által a hatásmechanizmusa, vagy egyéb kölcsönhatások a fertőtlenítő bomlását eredményezhetik.

14. Van-e a HIGÉN+99 -nek vízkőoldó hatása?
A HIGÉN+99-nek van vízkőoldó hatása is, de jellemzően a fertőtlenítő ereje miatt prémium termék. A vízkőoldó hatása nem túl erőteljes, viszont a napi szintű használata nem engedi a vízkő lerakódást vízlágyító hatásának köszönhetően.

15. Lehet-e használni élelmiszerrel érintkező felületek fertőtlenítésére, pl. hűtőszekrény belső részeinek tisztításra?
Igen, a HIGÉN+99 rendelkezik OÉTI, új nevén OGYÉI engedéllyel, az élelmiszerekkel közvetlenül érintkező felületek fertőtlenítésére, pl: hűtők, ételhordók, turmix, daráló, kések, vágódeszkák.

16. Hogyan kell tárolni és meddig tartható el?
Közvetlen napfénytől és közvetlen hőtől védett, sötét hűvös helyen kell tárolni. Szavatossága 6 hónap.

17. Okoz-e korróziót vagy egyéb felületi károsodást?
A HIGÉN+99 nem korrozívabb, mint maga a csapvíz, PH értéke a semleges tartományban van, és nem okoz felületi károsodást a vízálló felületeken.

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

Kiemelt híreink

2018.11.09

AKCIÓ!

Rendkívül kedvező fertőtlenítőcsomag ajánlat óvodák és bölcsődék számára. 2018-ban innovációs díjat nyert termékeink használatával megelőzhető az óvodai fertőzések elterjedése, vagy a már kialakult fertőzés hamarabb megszüntethető. Szórólap letöltése

2018.11.09

A HIGÉN+99 fertőtlenítő termékünk államilag elismert innovációs díjat nyert, miáltal bekerült dr Palkovics László innovációs és technológiai miniszter úr fővédnöksége alatt kibocsátott, 100 LEGÉRDEKESEBB MAGYAR INNOVÁCIÓ 2018 - as kiadványba.
tovább az energiafigyelő oldal cikkéhez

2018.09.30

Immár a HIGÉN+99 rendelkezik ivóvíz és medencevíz fertőtlenítési engedéllyel is. Szinte ivóvíz minőségű a HIGÉN+99-el kezelt uszodavíz. Napjaink legbiztonságosabb vízkezelési technológiája.

2018.09.26

Magyar innovációs program indult, ennek első állomásaként jelent meg a 100 legérdekesebb magyar innováció című kiadvány, amelyek között a HIGÉN +99 is szerepel. tovább a cikkhez

Kiemelt cikkek

A HIGÉN+99 a piacon kapható fertőtlenítő szerek közül az egyik leggyorsabb, és az egyik legnagyobb csíraszám csökkenést produkáló fertőtlenítő. Rendkívül kimagasló fertőtlenítő ereje ellenére jóval kevesebb kockázatot jelent a felhasználónak és környezetének, mint a hagyományos klóralapú fertőtlenítőszerek!

TERMÉKEINK MEGRENDELÉSE


Egyedülálló BIO termék

A HIGÉN+99 fertőtlenítő bio tulajdonságát ékesen bizonyítja, hogy hatóanyaga megtalálható az emberi szervezetben is.

Professzionális magyar fejlesztés

Egyedülálló biztos hatás. A HIGÉN+99 fertőtlenítőcsalád felhasználójaként biztos lehet abban, hogy a piacon kapható fertőtlenítő szerek közül az egyik leggyorsabb, és az egyik legnagyobb csíraszám csökkenést produkáló fertőtlenítővel végzi a fertőtlenítést.

Leggyorsabb, legbiztonságosabb

1 percen belüli hatásidő, a természetben megtalálható anyagokból van előállítva, nem tartalmaz organikus vegyületeket, alkoholt, színező és illatanyagokat.

Nem alakulhat ki rezisztencia

A mikroorganizmusok nem szokhatnak hozzá, ezáltal nem védekezhetnek ellene és biztos a pusztulásuk.